2. 10. 2012

Netbeans IDE a pozice kurzoru na menu

Pouzivam Netbeans na Linuxu uz roky, a co jsem si nainstaloval MINT misto obvykleho Ubuntu (miluju Gnome 3 menu) jako pomstu za Unity. Ted tam mam Cinnamon, tedy Gnome 3, ale s normalnim panelem, konfigurovatelny, 3D app switch a tak.

No k veci. 

Problem:

 Pri kliknuti na menu v NB se menu sice zobrazi, ale poloha kurzoru je posunuta oproti fakticke poloze indikovane kliknutim na polozku menu. Zjednodusene: pokud drzim, po kliknuti na polozku menu, leve tlacitko misy stiskle a posunu ji dolu, je indikovana, jako vybrana polozka, polozka mimo faktickou pozici kurzoru, v mem pripade o 2cm vyse.
Problem se vyskytuje vyhradne v menu, coz je sice videt, ale dokud nad tim nezacnete premyslet jako nad problemem s menu... JAVU jsem vyloucil na zaklade toho, ze ostatni aplikace fungovali tak jak meli. Ale trosku pozde...

 

 Reseni:

Musime zmenit startup options pro netbeans v configuracnim souboru. Pokud mate Netbeans nainstalovane pod rootem tak muzete zmenit bud:

/usr/local/netbeans-X.Y/etc/netbeans.conf

,nebo vytvorte

~/.netbeans/X.Y/etc/netbeans.conf a zkopirujte do nej obsah vyse uvedeno souboru

Najdete radek zacinajici: netbeans_default_options

Muj vypada takto,  dulezite je: -J-Dapple.laf.useScreenMenuBar=false
Puvodne to bylo povolene, ale presne toto zpusobilo ten problem.

Funkcni verze s tematem Metal, odstrante --laf Metal pokud si to neprejete.

netbeans_default_options="-J-client -J-Xss2m -J-Xms32m -J-XX:PermSize=32m -J-Dapple.laf.useScreenMenuBar=false -J-Dapple.awt.graphics.UseQuartz=true -J-Dsun.java2d.noddraw=false -J-Dsun.zip.disableMemoryMapping=true --laf Metal"

Tak a je to...

Žádné komentáře: